OPTAKT: Tottenham v. Fiorentina

Tottenham v. Fiorentina på White Hart Lane.
Kickoff 21:05 torsdag d. 25 februar. Kan ses på 9'eren.
 

Form og tidligere møder
For næsten præcis et år siden, stod vi overfor den samme modstander som vi gør i dag, Fiorentina.
I samme turnering, Europa League.
I samme runde, sekstendedelsfinalen.
Og det er tid til at gøre status.
 
Vores hold har gennemgået et paradigmeskift. Og der er ingen tvivl om hvem æren tilfalder.
Mauricio Pochettino.
Men når det kommer til konkrete beviser - chancen for at demonstrere overfor omverdenen, hvilken smuk transformation vores elskede hold har gennemgået.
Så kan kampen i dag, være lige så vigtig som vores nylige sejer over Manchester City.
Den 19 februar 2015, spillede vi første runde af sekstendedelsfinalen på White Hart Lane. Dengang endte det også uafgjort – 1-1. I anden runde tabte vi 2-0 på udebane og røg ud af turneringen.
Jeg tror vi alle husker Mohamed Salahs' mål, Soldados' kæmpe chance og de følgende dage med øretæveindbydende Fiorentina fans på nettet.
 
Dengang var Spurs stadigvæk ”spursy”, vores centerback hed Fazio og vores defensive midtbane bestod af Bentaleb og Stambouli.
Der var dengang en hård offentlig kritik af Spurs, for mangel af ”korrekt” attitude og manglende lyst til at ville arbejde for holdet. Ordet ”deadwood” blev brugt i jævne vendinger.
Nu er der gået et år, der er blevet implementeret en ny ideologi, der er blevet ryddet op og der er blevet trænet hårdt. Det er på tide, at vi ser det hårde arbejde bære frugt.
 
Forventninger
Man kan snakke om fordel, da reglen om hjemmebaneaggregat tilfalder os denne gang. Det vil sige at Fiorentina skal score minimum én gang og vinde i dag - hvis de vil videre til kvartfinalen.
Men ét mål for Fiorentina på udebane, er ikke noget problem.
To mål er ikke noget problem, om man vil er det bare endnu en dag på kontoret for Paulo Sousa og hans mandskab. Historisk set, er det netop dét de kan. I internationale turneringer har de en flot statistik, selv i Champions League har de vundet vigtige kampe, mod Liverpool på Anfield senest.

Og selvom der ikke længere er nogen Salah eller Gomez, så er det stadigvæk et svært hold at slå, det ved vi om nogen.
Det der (forhåbentligt) bliver adresseret i dag, er den manglende rygrad vi har døjet med i mange år. Vi har en verdensklasse keeper, vi har ligaens bedste forsvar, vi har en decideret klippe – eller to i vores defensive midt, vi har en bred vifte af målfarlige midtbanespillere og vi har Harry Kane.
Som alle kæmper for hinanden.

Selvom Jan er skadet, Hugo er tvivlsom og Harry Kane udebliver med en brækket næse. Så er det i dag vi kan bevise hvad vi har gjort på bare ét år.

Så hvad kan vi forvente i dag? Jeg vil være ærlig og sige at ingen med sikkerhed kan vide det.
Jeg tror at Mauricio Pochettino har noget han vil bevise, det så vi på optagelserne fra Etihad – da han fejrede sejren med vores publikum.
Der er ingen tvivl om at Pochettino vil være nødt til at være fleksibel pga skaderne, men vi må ikke glemme at der også var rotation i udebanekampen.

HVIS vores mandskab beviser at de kan vinde kampe, også uden Harry Kane – så vil denne dag blive essentiel, når vi i fremtiden kigger tilbage på Spurs historie.
Spillere som; SON, CHADLI, LAMELA og ERIKSEN har en stor opgave foran sig i dag.
 
Skader
Clinton N'jie, Tom Carroll, Moussa Dembele, Jan Vertonghen og Harry Kane vil ikke være til rådighed.

Startopstilling
        
                                    Vorm

    Trippier - Alderweireld - Wimmer - Davies
                                
                                 Dier - Alli
                       
                     Lamela - Eriksen - Son
                                     
                                    Chadli

 

Jeg tror vi vinder kampen 1-0. COYS!