Optakt: KAA Gent - Tottenham

www.skysports.com

KAA Gent – Tottenham
Europa League
D. 16/2, kl. 19.00
Ghelamco Arena, Belgien
Kampen vises på 6’eren og Dplay.

Efter en mindre god Champions League kampagne, går det i aften løs i Europa League. Tottenham har trukket belgiske KAA Gent, og er derfor rejst en tur til Belgien. 

Efter weekendens nederlag til Liverpool er kampen i aften en perfekt mulighed for at komme tilbage på sporet.

Tottenham’s historik i Belgien er dog ikke den bedste, og med det i baghovedet må det være endnu en god grund til at give den ekstra gas i aftenens kamp. Med 2 uafgjorte og 2 nederlag i de seneste 4 kampe i Belgien, skal der en sejr på tavlen.

Gent manager, Hein Vanhaezebrouck har udtalt: ”We are Gent and we are not afraid of anybody” i et interview, og nævnte at Tottenham selvfølgelig er en svær modstander, der spiller god fodbold.

Gent gik igennem Europa League gruppespillet på en 2. Plads med 8 point, efter Shakhtar Donetsk og foren portugisiske Braga og tyrkiske Konyaspor.

Danny Rose, Erik Lamela og Jan Vertonghen er stadig ude med skader. Vertonghen forventes dog tilbage til søndagens FA Cup kamp mod Fulham. 

Omkring nederlaget til Liverpool har Pochettino udtalt følgende:

"I tried to give love,"
"We all felt disappointed that they suffered a lot.”
"Sometimes, when your performance is not good and that game touched your pride, you don't need to kill them. The first man to kill is myself because I am responsible."

Og tilføjede til sidst:
"What happened against Liverpool, all the players want the chance to play again and try and change the feeling:"

Aftenens møde er første møde mellem de to hold, til trods for at Tottenham er det engelske hold der har spillet flest kampe i Europa League/UEFA Cuppen (133) og har været en del af Europa League de seneste seks sæsoner.

Med et tæt pakket program må vi forvente at nogle af de spillere der ikke spiller voldsom meget, får chancen. Måske får vi Winks, Nkoudou, og endda Wimmer at se fra start.